Program


Söndörgő - nyolc8nyolc

Söndörgő - nyolc8nyolc

A többségében Söndörgő szerzeményeket tartalmazó Nyolc 8 Nyolc albumon a hangszer- és hangszínváltozás a műfajban szokatlan, egyedi világot teremt, kapukat nyit más műfajok, például a jazz, és legfőképp a komolyzene felé.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. augusztus 11. vasárnap, 20:30

Söndörgő – Nyolc8Nyolc

lemezbemutató koncert

Az 1995-ben Szentendrén megalakult Söndörgő útját a Vujicsics Együtteshez kötődő családi szálak és a délszláv népzene iránti elragadtatás indította el. Kirívó virtuozitásával és lehengerlően friss előadásmódjával mára Európa-szerte az egyik legnépszerűbb magyarországi együttessé vált.
A Söndörgő új albuma a zenei „történetmesélés” jegyében született: a különálló számok összefüggő zenei folyamattá válnak, szétfeszítve a népzene és népzenei feldolgozás kereteit. A többségében Söndörgő szerzeményeket tartalmazó Nyolc 8 Nyolc albumon a hangszer- és hangszínváltozás a műfajban szokatlan, egyedi világot teremt, kapukat nyit más műfajok, például a jazz, és legfőképp a komolyzene felé. Ettől keletkeznek egyéni hangvételű Bartók feldolgozások (Parsley Bride, Kind of Bela) és a szerb népdal újraértelmezései (Stani, Broad Leaves).

Zenekar:
Buzás Attila (bőgő, csellótambura, tapan)
Eredics Áron (prímtambura, tarabuka)
Eredics Benjámin (brácsatambura, trombita)
Eredics Dávid (szaxofon, klarinét, tambura, basszprímtambura)
Eredics Salamon (furulya, basszprímtambura, harmonika)

A koncert hossza: 80 perc
Esőnap: augusztus 12. hétfő

A jegy megvásárlása a Ferenczy Múzeum Díszletek közt  - Szentendrei Teátrum 50 című kiállításának (Szentendrei Képtár, Fő tér 2-5.)  megtekintésére is jogosít.

Ajánlatunk


szívek: tiporva vízipisztoly: csőre töltve tréningruha: on

Ajánló


A Kortárs&Balett Tánccsoport legújabb darabjában az álmok mágikus, titokzatos világába kalauzolja nézőit. A cél nem az álmok megfejtése vagy magyarázása,…

Komédia HERNÁDI JUDITTAL ÉS KERN ANDRÁSSAL

Habár remekmű, nem véletlen, hogy eddig csupán kétszer mutatták be. Zavarba hozza a nézőt, mert olyan tabukat tör meg, melyekről…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!